Журналисти на ТВ7 и граждани скочиха на протест #НЮЗWithMe

Журналисти на ТВ7 и граждани скочиха на протест #НЮЗWithMe
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Журналисти на атакуваната в сряда ТВ7, заедно със служители на медията и граждани, се събраха на протест пред сградата на телевизията, наречен "#НЮЗWithMe".По този начин те искат да покажат своето несъгласие с днешната акция.

Към момента пред сградата няма полицаи. 

Припомняме, че в сряда сутрин съдия-изпълнител, подкрепен от десетки полицаи, се опитаха да изземат сървъра и по този начин да спрат излъчването на телевизионния ефир на медията. "Действам по инструкции", заяви съдия-изпълнителят Кристина Димитрова на мястото. Председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев заяви, че сред неговите колеги в страната няма съдебен изпълнител с името Кристина Димитрова.

Представители на Корпоративна търговска банка, 6-то РПУ и спецчасти описваха техниката и съоръженията на медията. Според журналист на сутрешния блок се правели опити да бъде откачен сървърът на телевизията. Журналисти от медията, които са били на събития, не се допускаха вътре.

Отвън пред сградата имаше многобройна полиция, повечето от тях бяха униформени с пагони на офицери, а не на редови служители. Наблюдатели коментираха, че силите на реда са били повече, отколкото когато се охраняваха протестите. Те бяха довели и полицейски кучета.

Освен това, хамали започнаха да изнасят видеокамери и компютри от сградата на телевизията. Тогава журналисти на телевизията обградиха входа и направиха жива верига, за да не допуснат хамалите и помощник съдия-изпълнителят да се върнат обратно и да продължат с изнасянето на техниката.

Премиерът Бойко Борисов изрази остро позицията си по случая, но нареди полицаите да бъдат оттеглени.

#ТВ7 #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници