Асоциацията на пострадалите от КТБ осъди нахлуването в ТВ7

Асоциацията на пострадалите от КТБ осъди нахлуването в ТВ7
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Асоциацията на пострадалите от КТБ осъди нахлуването в ТВ7. От там излязоха с открито писмо, в което посочват, че са "отвратени" от случващото се. Според тях това е опит да се ограбят парите на вложителите в КТБ.

Публикуваме пълният текст на писмото, без редакторска намеса:

Отворено писмо
до медиите и широката общественост

От Асоциацията на пострадалите от Корпоративна Търговска Банка


Ние от Управителния съвет на АПКТБ изразяваме дълбокото си възмущение от днешните събития, разиграли се пред и в сградата на TV7 в столицата. Отвратени сме от наглия опит за прекратяване на дейността на една от най-големите медии в България!
Убедени сме, че незавидната съдба на КТБ и желанието на задкулисни играчи да ограбят парите на вложителите, са сред причините за безпрецедентното нахлуване в сградата на телевизията. Нека да припомним, че TV7 бе от малкото медии и единствената телевизия, отразила нашите протести срещу показното и неадекватно фалиране на банката. Ние подкрепяме услилията на служителите на двете телевизии да защитят правата си – на изразяване, на право на работа и прочие, които са гарантирани от Конституцията и задължителни от морална гледна точка.
Осъждаме желанието на скрити „играчи“ да смачкат една от малкото свободни и независими медии у нас, в желанието си да бъдат оставени да крадат на спокойствие. Свободата на словото е един от гарантите за съществуване на демокрация в съвременния свят.
Приканваме всички граждани и медии с европейско мислене и свободолюбива обществена позиция да изразят подкрепата си за TV7 и News 7 и да заклеймят милиционерщината в държавата!

С уважение и подкрепа,
УС на АПКТБ


#ТВ7 #асоциация #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници