Ангел Джамбазки предоставя профила си във Фейсбук на ТВ7

Ангел Джамбазки предоставя профила си във Фейсбук на ТВ7
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатът Ангел Джамбазки остро осъди случващото се в сградата на ТВ7 и NEWS7. Политикът заяви, че предоставя служебният си профил във Фейсбук на медиите, ако е нужно да бъде публикувана някаква информация.

В самия профил на Джамбазки в социалната мрежа е публикувано съобщение, в което той посочва, че „превземат на абордаж сградата на Тв 7 и Нюз 7“.

„В двете телевизии работят десетки, ако не стотици прекрасни журналисти, водещи, редактори и прочее. Отлични журналисти. С отлични продукции. С право на труд. Право, което днес им е отнето насила. Нагло и арогантно.
Каквито и да са отношенията между които и да е спорещи страни, били търговски, били политически, категорично не може да бъде това начина за разрешаването им. Варварското разграбване на работещи телевизии в ефир вероятно е световен прецедент. После се чудим защо сме на последните места по свобода на словото“, се казва още в съобщението на Джамбазки.

Депутатът застана на страната на журналистите и обяви „Не съм журналист и нямам никакви подобни претенции, но днес съм Тв 7 и Нюз 7“ по аналогия на „Аз съм Шарли“ след атентата в редакция на френска медия.

В същото време до последно полицията не пускаше журналистите на ТВ7 да влязат в сградата, за да се излъчи следобедната емисия новини в 15:30 часа. В крайна сметка журналистите бяха пуснати, но до емисия така и не се достигна.
Стана ясно още, че зам.-директорът на вътрешните работи се е обадил на журналистите и е заяви, че да заповядат и да си вършат работата. „С толкова много хора обаче как да стане, запита риторично журналистът и заяви, че не може да си върши работата.

В крайна сметка емисията започна 10 минути преди официално обявения й час.

#ТВ7 #Ангел Джамбазки #медия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници