Василев: Десетки в КТБ бяха съкратени неправомерно

Василев: Десетки в КТБ бяха съкратени неправомерно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветан Василев написа обръщение към служителите на КТБ в личната си страница в интернет. В него Василев им благодари за коректната и всеотдайна работа през всичките тези години.

"Едва ли широката общественост знае, че десетки служители на КТБ АД бяха неправомерно съкратени от квестурата, като на тяхно място бяха назначени случайни хора, без подбор, на заплати чувствително по-високи от тези на неправомерно съкратените служители!", пише Василев.

"Не мога да разбера обаче позицията на синдикатите! На тях не би трябвало да им е безразлична съдбата на всеки отделен човек, особено неправомерно съкратен в нарушение на българското трудово право! Не мога да разбера и позицията на Омбудсмана! Ако той не е в състояние да сигнализира държавни органи и институции, и в частност Конституционния съд, от името на потърпевши граждани, то кой - зависимите депутати, които гласуват както им наредят партийните лидери? Или още има ангажименти към тези, които му прекратиха мандата като Председател на Върховния административен съд (ВАС) в полза на Георги Колев?! Същият, който вложи целия си „професионализъм“ като Председател на съдебния състав на ВАС, за да прочете максимално бързо „смъртната присъда“ на КТБ АД, решението за която е било взето доста по-рано", пише Цветан Василев.

В обръщението си Цветан Василев пита още "колко закононарушения трябва да извършат подопечните на Иван Искров и на Фонда за гарантиране на влоговете на гражданите, за да се разбере, че живеем в безправова държава, в която човешката съдба и живот нямат значение за никого?".

Цялото обръщение можете да прочетете ТУК.

#Цветан Василев #КТБ #служители #банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници