Акушерката, пребила бебе: Не съм виновна, искам да се прибера вкъщи

Акушерката, пребила бебе: Не съм виновна, искам да се прибера вкъщи
Емилия Ковачева в съда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Не съм виновна, искам да се прибера вкъщи." Това каза пред Софийския градски съд в събота акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за убийство на 4-дневното бебе Никол Димитрова, цитирана от "24 часа".

Съдът трябва да реши дали да я остави за постоянно в ареста. Държавното обвинение проверява записите от камерите в болницата от 16 до 22 април, за да се установи какво е било поведението на Емилия Ковачева и отношението й към децата. Според прокуратурата тя е нанасяла удари на бебето с изключителна ярост и садизъм. И на свобода може да се укрие и да повлияе на разследването.

Представител на прокуратурата каза, че все още не е ясен мотивът на Емилия Ковачева да извърши това престъпление.

Според адвоката на Ковачева е възможно тя да е отключила психическо заболяване, защото, по думите му, акушерката "била в обстановка като роб от Римската империя, дори тогава работниците имали повече време за почивка". Тя била изморена от 24-часовите дежурства, които били в разрез с всички закони в България и Европа. Според адвокат Янев тя не е искала да го убива и много добре е знаела, че има камера, която записва в помещението.

На заседанието присъстват двете й дъщери на Ковачева, както и майка й, които отказват всякакви коментари по случая.

#Емилия Ковачева #акушерка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници