Българите пак сме сред най-нещастните народи в света, сочи проучване

Българите пак сме сред най-нещастните народи в света, сочи проучване
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България е на 134-то място от 158 възможни в класацията за световното щастие. Класацията е направена въз основана на допитване на "Галъп". "Уърлд хепинес рипорт"-2015 (World Happiness Report) e третата по ред класация, предаде АФП.

България попада в една компания с Египет, Йемен, още няколко бедни африкански и азиатски държави. Пред нас са всички държави от Югоизточна Европа, дори разкъсвания от религиозната война Ирак е много преди нас – 112 място.

Основните критерии за касацията са били брутен вътрешен продукт на глава от населението, продължителността на живота, свободата на житейския избор, липсата на корупция и щедростта.

Най-щастливите хора са в Швейцария, следвана от Исландия, Дания, Норвегия и Канада. В челната десетка влизат още Финландия, Нидерландия, Швеция, Нова Зеландия и Австралия. Фактически малки и средно големи страни от Западна Европа заемат 7 от първите 10 места.

САЩ са 15-ти и са зад Израел и Мексико. Великобритания е 21-а като пред нея са Белгия и ОАЕ. Германия е 26-та, а Франция 29-та.

Източник: БГНЕС

#България #Галъп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници