Окръжната прокуратура в Пазарджик погна кмета за имотното му състояние

Окръжната прокуратура в Пазарджик погна кмета за имотното му състояние
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Окръжната прокуратура в Пазарджик се самосезира и ще разследва имотното състояние на кмета Тодор Попов.

Вчера (21 април) в разследване на Би Ти Ви се появи информация, че градоначалникът притежава имение в село Паталейница, което се оценява на 1 милион и 500 хиляди лева.

Имението, състоящо се от основна къща, джакузи, плувен басейн, фитнес сграда, къща за гости и още няколко постройки върху три декара и половина площ се оценява на 1 милион и 500 хиляди лева.

Самият Попов по-рано днес поясни, че имението му е "селска къща". „Ние водим някакъв селски разговор, колко Ви струва къщата. Колко може да струва къща на село? Къщата ми е разгърната площ от 420 кв. Ами какви басейни, моля ви се, значи там имам 3,5 декара мои. Останалите са на мои приятели, с които сме си правили партия", обясни той пред телевизията.

Оказва се, че Попов нямал басейн. Той бил на неговите съседи по имот, с които няма обща ограда и дели с тях партидата за тока. Всъщност това е едно малко джакузи, то не е дори точно джакузи, едната част е басейн, а другата жилищна, каза още той. „Аз живея преимуществено там, те не идват много често. Една партида е, тя се води на мое име. Тя предстои да се раздели, но това не е проблем", каза още Попов.

Образувана е преписка, която ще бъде разпределена на случаен принцип на наблюдаващ прокурор. Той ще прецени дали да бъде образувано досъдебно производство. В случай, че липсват достатъчно данни за това, прокуратурата ще възложи на компетентен орган да извърши допълнителна проверка за имотното състояние на Тодор Попов и начина, по който конкретно е финансирано изграждането на имението му в село Паталейница.


#Пазарджик #кмет #имение #Тодор Попов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници