Забранени вещества и немотивирани награди за лишени от свобода в 3 софийски затвора

Забранени вещества и немотивирани награди за лишени от свобода в 3 софийски затвора
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Забранени вещества в килиите и немотивирани заповеди за присъждане на награди са част от нарушенията, констатирани в три софийски затвора.

Прокурорите от СГП са извършили внезапни проверки от 9.03.2015 г. до 13.03.2015 г. в Централния софийски затвор, ЗЗОТ "Казичене" и ЗЗОТ "Кремиковци" в столицата.

Сред нарушенията са и пропуски в документацията на контролно-пропускателните пунктове,  противоречива практика за издаване на заповеди за налагане на наказания, при наличие на еднакви провинения, нарушения при противопожарната безопасност.

Като резултат от направените констатации, прокурорите са отправили към министъра на правосъдието Христо Иванов препоръки. А именно мотивиране на заповедите за налагане на дисциплинарни наказания/награди от издаващите ги длъжностни лица с оглед недопускането на отмяната на административните актове по съдебен ред.

Забрана за вътрешни временни преграждения на килиите, с оглед недопускане на затрудняване на видимостта в килиите;

Засилване на мерките за охрана с оглед недопускане на пренасяне на забранени предмети в тях – мобилни телефони, хладни оръжия, наркотични вещества; Следва да се увеличи и числеността на охраната в тези места за лишаване от свобода;

Противопожарно обследване на помещенията, обитавани от лишени от свобода и мерки за пожарна безопасност.
В шестмесечен срок министърът на правосъдието следва да уведоми административния ръководител на СГП за изпълнението на така отправените препоръки.

#затвор #нарушения #проверки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници