Представят нова счетоводна експертиза по делото "Белведере"

Представят нова счетоводна експертиза по делото "Белведере"
A A+ A++ A

Нова счетоводна експертиза за реалното състояние на френското дружество "Белведере", което произвежда и търгува с алкохол, ще бъде представена днес на дело в търговското отделение на Софийски градски съд.

Процесът за несъстоятелността на две дъщерни фирми придоби публичност в България, след когато френският посланик Ксавие дьо Кабан отправи обвинение, че в съдебната система у нас има "гнили ябълки".

Двама кредитори търсят пари от френското дружество - полската компания Полмос, която е дъщерна на "Белведере" и българската фирма Агротекнолоджи.

На последното дело стана известно, че "Белведере" има дългове за над 22 милиона, но чрез финансова операция те са преобразувани в дялове и е бил увеличен капиталът от 5000 лева на 12 милиона лева.

Докато полската компания Полмос очаква над 10 000 000 лева от "Белведере", също е изпаднала в несъстотелност. Преди 4 месеца от търговеца Полмос са направили запитване към съда в България дали "Белведере" е обявена в несъстоятелност.

Дружеството-майка "Белведере" в Париж от 2013 г. е в несъстоятелност и под наблюдение от френски съд, тъй като е в оздравително производствоБлагоевград.

#дело #Белведере

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"