Български автори от различни поколения се срещат в "Салон на галериите"

Български автори от различни поколения се срещат в "Салон на галериите"
A A+ A++ A

Директорът на НДК Мирослав Боршош открива на 23 април /четвъртък/, в 12:00 часа първия “Салон на изкуствата”. Творбите на всички участници ще бъдат изложени в зала 6 и прилежащите й фоайета.

"Салон на галериите" е най-новият проект на НДК в областта на визуалните изкуства, който ще се проведе за първи път тази година в периода 23 – 27 април. В рамките на четири дни пространствата на Двореца ще се изпълнят с живопис, акварел, графики, рисунки и фотографии на българските автори. Ще бъдат представени колекциите на много общински и частни художествени галерии от цялата страна.

“Идеята е "Салонът" да се превърне в ежегодно събитие, а участниците в него – галерии, автори и публика да се “срещнат и открият” на най-подходящото за целта място – Националният дворец на културата”, каза Боршош.

В партньорство със Съюз на българските художници, училищата и академиите по изкуствата, ще бъдат поканени специалисти – организатори на пленери, галеристи и изкуствоведи, които ще консултират, избират и откриват нови автори.

#НДК #Мирослав Боршош #Боршош

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници