Вход за кино - задължително дарение, но в напълно свободен размер

Вход за кино - задължително дарение, но в напълно свободен размер
A A+ A++ A

Единственият по рода си международен пътуващ фестивал за психеделично кино и изкуство “Трипотека” отново е в София, след турне в 12 държави. Този път -  на 17 и 18 април в пространството на лабораторията за градски дизайн „Трансформатори”.

Фестивалът е фокусиран върху проблемите на метафизичното, разгръщането на съзнанието и абстрактната естетика. В  рамките на двете вечери ще бъдат представени 70 късометражни филма, изложба на 24 графики и инсталации на артисти от цял свят, както и аудиовизуален пърформанс на живо.

Концепцията на проекта е чрез естествените средства на метафизически чувствителното изкуство да  предложи нов достъп към света на психеделичното преживяване, така че по пътя на контекста, разказа и авторското вдъхновение  да се отвори за зрителя перспективата на онова, което е отвъд времето и пространството.

Всяка от двете вечери ще има две секции филми - Meta-fun (в който ще се спуснем по бобслея на астралния хумор) и „Интроспективно пътуване” (където ще съзерцаваме скъпоценни проникновения). В края на първата вечер ще се насладим на аудиовизуалния перформанс на Мирян Колев (E.U.E.R.P.I.) и Todor Warp, който участва и със своя дигитална графика в пътуващата изложба.

“Трипотека” е основан през 2012 г. в Румъния. Куратор е Адриан Манолеску (на снимката горе). За първи път идва е в София през 2013 г. в пространството на the Fridge & Xaspel.

Вход - задължително дарение, но в напълно свободен размер.

#фестивал #кино #изкуство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници