Джеймс Бонд получи нова мисия

Джеймс Бонд получи нова мисия
A A+ A++ A

Даниел Крейг, известен с ролята си на агент 007 или Джеймс Бонд, е назначен за първи световен застъпник на ООН за унищожаване на противопехотните мини. Назначението на британския актьор е от генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, който се самообяви за агент 008.

Генералният секретар на ООН се обърна към Даниел Крейг с думите:
 
"Като (агент) 007 вие имате разрешение да убивате. Днес ние ви даваме разрешение да спасявате". "Аз съм осмият генерален секретар, така че аз съм 008", пошегува се Бан Ки-мун.
 
"Това означава, че аз съм му дал заповед да спасява".

Даниел Крейг заяви, че за него е чест да бъде специален поддръжник на каузата за унищожаване на противопехотните мини.

"Ужасно е колко талант е вложен в убиването, и още по-ужасно е, че невинни цивилни загиват от тази изобретателност", каза актьорът.

Крейг, който ще заема този пост в продължение на три години, ще спомага за информираността за заплахата от неексплодирали противопехотни мини и други взривни вещества, останали от военни конфликти, и ще събира политическа и финансова подкрепа за работата на ООН в тази насока.

В началото на мерсеца Даниел Крейг претърпя операция на коляното след инцидент по време на снимките на филма "Спектър" - 24-ия за Джеймс Бонд. Момиче на Бонд в този филм ще е Моника Белучи.

Луда съм, че приех, аз не съм момиче, а зряла жена на 50, каза красивата италианка.

#Джеймс Бонд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти