В неделя застудява, максималните температури между 12° и 17°

В неделя застудява, максималните температури между 12° и 17°
В София сутринта температурата ще бъде около 6°, максималната ще е 8°, но в следобедните часове ще е едва 2-3°. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Максималните температури в неделя ще са предимно между 12 и 17° и ще се понижават, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

През нощта облачността над страната ще е разкъсана, в източните и южните райони до ясно. Югозападният вятър временно ще се усили, по-чувствително в Източна България и северно от планините.

Към сутринта в северните райони от страната ще завали дъжд, вятърът отново ще започне да се ориентира от северозапад. Сутринта ще бъде сравнително топло – температурите ще са предимно между 6 и 11°.

През деня над по-голямата част от страната ще е облачно и на много места ще превали дъжд. Северозападният вятър ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.

Максималните температури ще са предимно между 12 и 17°. След обяд те бързо ще се понижават – в Предбалкана и по високите полета на Западна България, по-късно през деня вече ще са малко над нулата и дъждът в тези райони ще премине в сняг, но до вечерта ще спре. От северозапад облачността ще се разкъса и намалее.

В София сутринта температурата ще бъде около 6°, максималната ще е 8°, но в следобедните часове ще е едва 2-3°.

По Черноморието ще бъде облачно, от север на юг ще превали дъжд. Сутринта все още югозападен, към обяд вятърът вече ще е от запад-северозапад. Ще нахлува студен въздух.

Максималните температури ще са между 12 и 15°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето - 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На много места ще превали сняг, по-значителен в планините на Западна България. Ще бъде много ветровито. Отначало западен, вятърът отново ще се ориентира от северозапад, ще се усили до бурен и с него ще нахлува студен въздух. По-късно през деня от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността.

Сутринта ще бъде по-топло – на 1500 метра температурите ще са 6-8°, но бързо ще се понижават и към 15 часа ще са вече под нулата - до минус 4, минус 5°.

В понеделник времето ще е слънчево и почти тихо. Сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 3 и 2° и ще се образува слана. Дневните температури ще достигнат 13 - 18°.

Във вторник температурите ще се повишат с 2-3 градуса. Ще има временни увеличения на облачността, но без валежи.

В сряда ще е топло, но с повече облаци и на места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #БАН #Източна България #вятър #облачност #валежи #температури #Предбалкана #Западна България #София #Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници