Погребват жертвите от рухналия хотел "Вероника"

Погребват жертвите от рухналия хотел "Вероника"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Роднините на четиримата загинали при срутването на хотел "Вероника" са разпознали телата на близките си и днес са погребенията, съобщи БНР.

Някои от близките са потърсили съдействие от Общината за издаване на смъртните актове, тъй като част от загиналите нямат лични документи.

В петък на мястото на инцидента беше извършен още един оглед.

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели и представители на фирмите подизпълнители на обекта. Все още няма задържан по случая.

В петък главният изпълнител на ремонтните работи в хотел "Вероника" "Планекс" ООД изпрати официалното си становище до Българската строителна камара, в което обяснява причините за инцидента.

В информацията се казва, че поради констатирани пропуски в технологичния ред на работите, извършвани от подизпълнителя на 08 април, няколко часа преди аварията са разпоредили прекратяване на разрушителните работи и е издадена категорична забрана за допускане на работници в сградата.

Нареждането е връчено на представител на фирмата подизпълнител на обекта и изпратено до седалището и. Всички последващи действия са извършени в извънработно време, самоволно, без тяхно знание и в отсъствието на техни специалисти на обекта.

#Погребват #жертви #хотел "Вероника"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници