Eдин от издирваните работници е оцелял, помага в разчистването на отломките

Eдин от издирваните работници е оцелял, помага в разчистването на отломките
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Един от хората, за когото се смяташе, че се намира под останките на срутилия се хотел, е жив и здрав. Близките на Румен Кирилов са съобщили, че той не е сред пострадалите. Оказа се обаче, че Румен е успял да избяга от срутващия се хотел и се е спасил. С видимо изпокъсани дрехи в момента той помага за разчистването на отломките на хотела, съобщава БГНЕС.

Не е ясно колко точно работници е имало в хотела по време на рухването му, засега неофициалната информация е, че са били 9 души. Когато сградата е започнала да се срутва всички са се разбягали и затова все още не може да се уточни колко души се намират под рухналия 10-етажен хотел.

Междувременно полицията, която е на мястото на инцидента е забранила на медиите да снимат с уточнението, че това е частен имот. Всички медии се намират на около 200 метра от срутената сграда, тъй като районът е отцепен.

Главният прокурор Сотир Цацаров също обяви, че се уточнява броят на пострадалите при инцидента във Варна.

Хотел "Вероника" в курортния комплекс "Слънчев ден" се срути вчера, един мъж намери смъртта си под руините, трима се издирват. Загиналият работник се казва Борислав Асенов – на около 40 години. Той е починал веднага след срутването на сградата. Другите работници, които се издирват са Тодор Тодоров Димитров, Манол Райчев Манолов и Йосиф, чиято фамилия засега не е известна. Първоначално беше съобщено, че той се казва Йордан, но впоследствие се уточни, че името му е Йосиф.

Издирването им все още е безрезултатно. В търсенето бяха използвани термокамери, кучета, но не бе открито нищо, затова и тежка техника започна разравянето на срутилата се сграда. Започнаха да изкъртват бетонните плочи и да търсят затрупаните. На помощ пристигнаха и спасителни екипи от Бургас.

#хотел "Вероника" #работник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници