Гранични полицаи излизат на протест

Гранични полицаи излизат на протест
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Граничните полицаи в Елхово излизат на протест. Членовете на Синдикалната федерация на служителите в МВР ще протестират пред Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово в сряда от 12.00 часа.

Униформените настояват за промяна на графика им на работа, който беше сменен от 24-часа на 12-часа и да се оптимизират смените и нарядите, които се извършват на място и които удължават работния ден до 14 часа.

Служителите продължават да бъдат извозвани от амортизирани микробуси и автобуси, посочват от синдиката.

Оттам отбелязват, че продължава да се прилага и практиката да се командироват едни и същи служители. Често периодът между двете командировки е не повече от 15 дни.

"Протестът на 8 април 2015 г. е началото на серия от регионални и национални протести и ясно и категорично послание към ръководството на МВР, че ако не се промени коренно политиката по отношение на организацията на работа във всички дирекции това ще създаде риск не само за служителите в силовото ведомство – това ще доведе до увеличение на конвенционалната престъпност и ще застраши гражданите на Република България", посочват още от СФСМВР.

#гранични полицаи #излизат #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници