Потоп във Варна, наводниха се улици

Потоп във Варна, наводниха се улици
A A+ A++ A

Между 30 и 50 литра на квадратен метър се изляха във Варненска област днес, където предупреждението на синоптиците бе в оранжев код. В някои райони силен дъжд вали от часове, съобщи електронното издание varna.utre.bg.

Във Варна вече са наводнени много улици. Пешеходната по "Княз Борис" е под вода, наводнени са улиците "Тракия" и "Битоля". В река се е превърнал и бул. "Цар Освободител". Под вода е и Крайезерният път.

7 язовира във Варненска област се изпускат контролирано за осигуряване на свободен обем, съобщиха от басейновата дирекция. Оперативното звено е активирано. Следи се състоянието на речните легла и общинските язовири в Черноморски район.

В момента се изпускат водоеми в три общини: Долни чифлик - яз. "Пчелник", яз. "Юнец", яз. "Д. чифлик" и яз. "Горен чифлик"; Провадия – яз." Черковна" и яз. "Снежина"; Дългопол – яз. "Елешница".

Към община Варна не са постъпвали сигнали за наводнения в следствие на проливния дъжд. В областта е обявен оранжев код заради валежите, но данни за кризисни ситуации в града няма. Направен е оглед на критичните дерета в район „Аспарухово“, водата там се отича нормално, коментира пред „Петел“ специалистът по защита на населението в общината Купен Пашов.

Той беше категоричен, че условия да се повтори бедствието от миналото лято няма. „Канализацията в града поема дъждовната вода, явно от почистването й има ефект“, коментира Пашов.

За момента няма данни и за раздвижване на съществуващите свлачища или за образуването на нови. Поражения не са причинени и от вятъра, който не духа с прекалена сила над Варна. По-бурно е в залива, добави общинския специалист и допълни, че пристанището остава затворено.



#дъжд #Варненска област

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници