Инвестират над 6 млн. лева за възстановяване на естакадата в Шабла (СНИМКИ)

Инвестират над 6 млн. лева за възстановяване на естакадата в Шабла (СНИМКИ)
Естакадата преди
A A+ A++ A

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, заедно с кмета на община Шабла проф. Райна Бърдарева и генералният директор на Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) Ангел Забуртов, дадоха старт на възстановяването на естакадата в града.

"Идентифицирахме естакадата в град Шабла като приоритетен обект още през миналия мандат и днес след предприетите мерки на правителството да прехвърли обекта към ДППИ вече имаме осигурено финансиране за  възстановяването му", каза Московски.

 

Той съобщи още, че естакадата е изключително важно съоръжение за държавата, защото нейната крайна точка  определя границата на страната.По думите му проектът ще бъде част от инвестиционната програма на ДППИ и след завършване на рехабилитацията ще бъдат предприети необходимите действия обектът да получи статут на пристанищно съоръжение.

"За нас е изключително важно, освен възстановяването на естакадата, да осигурим и нейната поддръжка занапред, за да не допуснем след време обектът да започне да се руши отново", допълни той.

 

Възложител на проекта "Инженеринг за възстановяването на пристанищно съоръжение при нос Шабла – Морска  естакада с островна площадка" е ДППИ, а изпълнител е консорциумът "Морска Естакада Шабла".

Сключеният договор предвижда проектиране, строителство и строителен надзор на обща стойност 6 186 353 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проекта е до януари 2016 г.

 

 

 

 

#Ивайло Московски #Шабла #естакада #строителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници