Цветан Василев: Защо подложиха КТБ на „одит“, а ПИБ – не?

Цветан Василев:  Защо подложиха КТБ  на „одит“, а ПИБ – не?
Цветан Василев
A A+ A++ A

Както отбелязах в предходното си изявление, възнамерявам да предоставям своята гледна точка относно спекулации както на българските медии, така и на българските институции, по мой адрес и по адрес на КТБ АД. Това се казва в изявление на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев "във връзка с приноса на държавното обвинение и неговите доверени лица към съсипването на КТБ АД и способстването за разграбване на нейните активи". Изявлението е публикувано в личния сайт на Василев.

"Истерията, своеoбразното мънкане, а даже и неадекватното поведение в ефир на определени представители на държавните институции, последвали моето интервю за „Гласове“, само ме мотивира допълнително да изоблича постепенно всички лица, които волно или неволно допринесоха за изкуствения фалит на КТБ АД. За изнервянето на определени хора, на които истината не им е приятна, говорят и опитите да се хакне моят личен сайт (съвсем случайно) няколко пъти през изминалата седмица, както и „невинните“ заплахи, пратени до мене чрез посредници", заявява Цветан Василев.

Банкерът обяснява, че на 1 април тази година един „невинен“ депутат от управляващата опозиция изрече, че банката е била атакувана отвътре.

"Точно така, г-н Чобанов, прав сте! Атаката е подготвена и с неоценимата помощ на вътрешен човек (за неговите действия и чии инструкции е изпълнявал ще говорим по-късно). Но сценарият за изкуствен фалит и неговата реализация са подготвени отвън, г-н Чобанов! По-специално, от Вашия ментор, пред когото стояхте диван-чапраз в качеството си на министър на финансите в правителството на Пламен Орешарски и изпълнявахте всичките му прищевки – от назначенията по митниците (които се опитахте да ми припишете) до назначенията в поверената Ви Банка за развитие. По-големият проблем обаче е в това защо българската прокуратурата прие за ментор същия този човек?", пита банкерът.

Според Василев има доста важни въпроси, които умишлено не са зададени. Сред тях са:

1. Гуверньорът на БНБ не даде разумен отговор на въпроса защо БНБ мълча една седмица при бруталната атака срещу КТБ АД, а беше хиперактивен, когато беше застрашена сигурността на втора банка!

2. Интересно е как за един ден гуверньорът и неговите колеги разбраха, че едната банка има достатъчно капитал, а Корпоративна търговска банка АД не отговаря на изискванията за държавна помощ?

3. Защо подложиха КТБ АД на „одит“, а ПИБ – не?

4. Защо дадоха разрешение на КТБ АД да придобие Креди Агрикол България, ако са имали съмнения за дейността й?

Цветан Василев е категоричен, че на въпросите, които тук никой не задава и не отговоря, ще намерят отговор в съда в Страсбург.

#КТБ #Страсбург #Василев #Цветан Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници