Един или двама убийци в драмата с 5-годишния Никита и майка му Анна?

Един или двама убийци в драмата с 5-годишния Никита и майка му Анна?
A A+ A++ A

Роднините на 5-годишния Никита, убит у нас и намерен в куфар край Пасарел, са потвърдили официално самоличността му, както и тази на неговата майка Анна Леонтева. Това съобщи руският сайт Bloknot.ru, като цитира Павел Астахов, омбудсман по правата на детето на Русия.

Бащата и бабата на момчето са направили разпознаването по снимките, разпространени от МВР. Случаят е поставен под особен надзор на следствените органи на България и Русия, припомня изданието.

Уточнено е, че 5-годишното момче носи фамилията на баща си - Плотников, който е финансирал пътуването на Никита и Анна в чужбина, с цел детето да получи "европейско образование". Това е станало през септември 2013 година.

Първоначално двамата заминават за Кипър. Там съпругът на Анна, 57-годишният Вадим Плотников, ги е посещавал. В края на 2014, майката и детето пристигат в България.

Оскъдни са сведенията за престоя им у нас до началото на март, когато в гориста местност в района на светилището Бегликташ бе намерен разчленен труп на жена с неустановена самоличност. Едва след намирането на детето на 20 март двата случая бяха свързани и започна разплитането на мистериозното покушение.

Няма преки доказателства, че майката Анна Леонтева е убита, тъй като по намерените части от тялото й няма следи от насилие.

Обратно, за детето от първия момент е ясно, че е било удряно по главата и след това удушено.

МВР издирва бизнесмена Герман Костин, който също като Анна е от Перм.

Смята се, че след пристигането си в България Анна Леонтева и синът й са пребивавали в апартамент, собственост на 47-годишния Костин и съпругата му Весела Вачева, която е българка.

Пред медиите Вачева се разграничи от Костин, като каза, че били в развод.

Той самият е изявил желание да сътрудничи на правосъдието.



#Никита #Пасарел #Приморско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници