Родните пилоти са на медицински преглед веднъж годишно до 50 години, след това на 6 месеца

Родните пилоти са на медицински преглед веднъж годишно до 50 години, след това на 6 месеца
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Пилотите минаваха едно време медицински преглед преди всеки полет, от няколко години обаче е веднъж годишно, докато навършат 50 години, а след това на всеки 6 месеца. Това заяви  Георги Христов, командир на Еърбъс 320 в ефира на Би Ти Ви. По думите му копилотът, за когото се твърди, че умишлено е предизвикал самолетната катастрофа във Франция, е имал 600 летателни часа и не може да се каже, че е бил уморен.

 „Ако е включен интеркомът, възможно е да запише звук като дишането на пилота“, коментира Христов по повод съмненията, че записите от черната кутия на катастрофиралия във Франция самолет не са автентични.

Той обясни още, че ако пилотът на един Еърбъс е жив и е в съзнание, той може да реши да блокира копче, с което да не допусне никой друг в кабината. По думите на експерта след излитане до 3000 м кабината е напълно затворена и никой право да излиза да излиза или влиза. След тази височина вече се разрешава отварянето на вратата.

По отношение на обвиненията, че именно вторият пилот е този, който е предизвикал умишлено катастрофата, авиоекспертът Александър Младенов коментира, че търсенето на истината е работа на прокуратурата. „Всеки е невинен до доказване на противното“, посочи още той.

Що се отнася до психическото състояние на летеца, психологът Елена Пенчева заяви, че изискванията на „Луфтханза“ към пилотите й са много големи. „Задължително се иска информация от лични лекари дали човекът е здрав. „Луфтханза има цял институт, който проверява тези изследвания“, заяви тя и допълни, че нещо от данните от разследването я озадачава.

„Когато човек е в някакво такова психическо състояние то води до някаква дейност и учестено дишане. Неговото дишане е било спокойно, което ме кара да се съмнявам, че е бил в  такова състояние на суицид или амок*, посочи още Пенчева.

Тя заяви още, че ако действията на пилота са както се казва много точни, това означава, че са били обмислени.

*Амок е пристъп на внезапна агресивност, безумие, лудост и умопомрачение. Изпадналите в амок са изключително опасни. Обикновено получилите такъв пристъп стават серийни убийци.

#пилот #катастрофа #психолог #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници