Остра реакция на Русия заради резолюцията на САЩ за изпращане на оръжие в Украйна

Остра реакция на Русия заради резолюцията на САЩ за изпращане на оръжие в Украйна
Руската Дума Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия реагира остро на резолюцията на американския Конгрес, одобряваща изпращането на оръжие в Украйна.

Представителят на комисията в Държавната Дума по въпросите на отбраната Франц Клинцевич заяви, че евентуалните доставки на американско смъртоносно оръжие за Украйна ще зачеркнат споразуменията от Минск.

"Приетата от американския Конгрес резолюция е пряк призив към война", заяви руският депутат, цитиран от БНР.

По думите му САЩ не само пренебрегват мнението на Русия, но дори не се съобразяват със своите съюзници в Европа. В Държавната Дума се чуха и призиви руският президент отново да получи правото да използва войски на територията на Украйна.

Депутатът от партията "Справедлива Русия" Михаил Емелянов смята, че ако САЩ започнат реално да доставят оръжие на властите в Киев, то Москва трябва без никакви притеснения да започне да подкрепя опълченците в Донбас, а законодателите отново да гласуват руският президент да има правото да изплаща войски в Украйна в защита на рускоезичното население там.

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри резолюция, която призовава президента Барак Обама да започне доставки на оръжие за Украйна, съобщава "Асошиейтед прес". Резолюцията беше подкрепена от 348 конгресмени, а против бяха 48.

Председателят на Камарата на представителите Джон Бейнър написа в Туитър: "Долната камара на парламента прие резолюция, която призовава да се окаже помощ на Украйна и да се вземе сериозно руската агресия".

#Русия #Украйна #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите