Румен Овчаров: Сега и БСП, и АБВ са маргинални партии

Румен Овчаров: Сега и БСП, и АБВ са маргинални партии
A A+ A++ A

Съвместна работа на БСП и АБВ може да се очаква най-рано след няколко години, смята бившият депутат и министър от левицата Румен Овчаров. Сега и двете партии са маргинални, борещи се за намаляващ брой избиратели - няма как да направят голяма формация, каза той пред БНТ. 

Според него не може да се говори за целувка с АБВ.

„Не смята, че този въпрос е важен в момента. АБВ е партия, която търси място в ляво и центъра. От дълги години това е желанието на Георги Първанов. БСП пък прави лява политика.След няколко години обаче, ако АБВ успее да се позиционира, може да се очаква съвместна работа”, коментира Овчаров.

Основният въпрос за БСП е да се каже защо се провали трети път в управлението, подчерта Румен Овчаров.

„БСП се провали във властта и сега скромно мълчим. 500 000 на парламентарни избори си е чист провал. Второ. БСП трябва да каже как чете това, което се случва в лявото политическо пространство в цяла Европа. Третото нещо, е кой и как ще трябва да реализира промените”, посочи бившият депутат.

На въпрос за идеята на президента да свика референдум едновременно с местния вот, Румен Овчаров коментира, че това е опит с едно действия да се убият няколко заека. "Президентът за четири години не се превърна във фигура, която може да диктува политическия живот и сега се опитва да се реабилитира, да събира внимание, но не вярвам това да му донесе успех. Реално той започва да подготвя предизборната си кампания”, каза Овчаров.

Ако се въведе задължително гласуване, ДПС няма да загуби от този ход, а БСП със сигурно ще спечели, смята социалистът. "БСП ще спечели, защото има голяма маса симпатизанти, които не гласуват сега, но ако са задължени, ще отидат и ще гласуват за БСП”, смята той.



#БСП #АБВ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници