Романът "Възвишение" се качва на екран

Романът "Възвишение" се качва на екран
Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Романът "Възвишение", който беше удостоен с Наградата на ЕС за литература за 2014 година ще бъде пресъздаден на екран. Творбата, която е разказана увлекателно от писателя Милен Русков, вече се играе на театрална сцена в Пловдивския театър, но сега й предстои да бъде пресъздадена и във филм.

Това стана ясно от фейсбук профила на режисьора Виктор Божинов, който се е заел да екранизира "Възвишение". Той публикува постер на филма в социалната мрежа и това стана повод за множество догадки. Кастингът за актьорите във филма предстои.

Освен че се слави като режисьор на хитовия сериал "Под прикритие", Божинов е единственият българин, който се е учил как се прави кино, работейки дълги години като първи асистент-режисьор и режисьор на вторите екипи на американски филмови продукции у нас, както и при едни от най-големите режисьори на европейското кино, снимали в България.

Междувременно той завърши няколко нови сериала – в Русия и в България. Скоро по Би Ти Ви ще тръгне най-новата поредица, режисирана от него – „Връзки“, с Михаил Билалов и Лилия Маравиля.

#Възвишение #Милен Русков #Виктор Божинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници