Събират оферти за строежа на новите къщи в село Бисер

Събират оферти за строежа на новите къщи в село Бисер
Въздушна снимка на наводненото село Бисер, където загинаха 8 души след пропукване на стената на язовир „Иваново“. Снимка: Министерство на отбраната
A A+ A++ A

Областна администрация в Хасково и Българският Червен кръст (БЧК) започват набирането на оферти от строителни фирми, желаещи да участват в изграждането на 57 нови къщи в с. Бисер, област Хасково.

На интернет страниците на БЧК (www.redcross.bg) и на Областна администрация Хасково (www.hs.government.bg) е поместена количествената сметка, по която желаещите да кандидатстват могат да изготвят в стойностно изражение предложението си за изпълнение, съобщиха от БЧК.

Офертите трябва да бъдат изпратени или донесени в затворен плик в централата на БЧК – 1407 София, бул. „Джеймс Баучер“ 76, Деловодство, за „Обществен съвет по кампанията за подпомагане на пострадалите от наводненията“, не по-късно от 17.00 часа на 04.04.2012 г. (сряда). Деловодството на БЧК ще работи и в събота и неделя.

На 5 април на първото си заседание Общественият съвет ще отвори публично, ще разгледа получените предложения и ще стартира избора на изпълнители.

Строителната камара в България, като част от Обществения съвет, поема безвъзмездно авторския надзор и инвеститорския контрол по изпълнение на строителството.

Домакинствата, които ще бъдат подпомогнати, са определени от Обществения комитет в с. Бисер.

От БЧК съобщиха още, че съгласно поетите ангажименти от председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев, 50 % от приходите от билети по време на четирите старта на Световната купа в Банско да бъдат дарени в помощ на пострадалото от наводненията население в Хасковска област, днес за благотворителната кампания на БЧК бяха преведени 58 008 лева. До момента набраната сума по банковата сметка е 755 712 лева. Изпратените SMS-и на кратък номер 1255 са 192 257.

Кампанията на БЧК приключва на 31 март 2012 г. Разпределението на събраните средства ще стане от специално учредената Обществена комисия, в чийто състав са включени представители на БЧК, на партньорите в кампанията, на държавни институции и на медиите. Ще бъде спазена и волята на отделните дарители.

#кампания #село Бисер #оферти #строителство #къщи #БЧК #Български червен кръст

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници