Гледат бензиностанциите под лупа

Гледат бензиностанциите под лупа
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всяка една от бензиностанциите в страната ще бъдат гледана под лупа. Денонощни проверки ще има на пунктовете за зареждане с гориво. Ще се проверява точността на уредите за измерване. Проверката е по разпореждане на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Експерти от държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще проверяват дали даден обект има декларацията за съответствие на разпространяваната партида течно гориво, с посочени в нея вида и количеството течно гориво, лицето, на което то се предоставя за последващо разпространение, датата и номера на документа за експедиция.
Ще се проверява и маркировката на дозиращите помпи или съдовете използвани за разпространение на течни горива, отговарят ли те на изискванията на Закона за чистотата на атмосферния въздух.

Освен това инспекторите ще следят има ли поставена на видно място информация за вида на горивото; отговаря ли то на изисквания за качество и има ли декларация за съответствие за разпространяваната партида.

Ще се следи изпълнява ли се програмата за техническа поддръжка на съоръженията за съхраняване, товарене/разтоварване и зареждане, свързана с осигуряване спазването на установените изисквания за качество на течните горива.

Обект на контрола ще бъдат също средствата за измерване – дали те са точни и има ли наличие на знаци, удостоверяващи извършен контрол.

#проверки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници