Хванаха стрелеца от Аризона

Хванаха стрелеца от Аризона
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията е успяла да залови стрелеца, който уби един човек и рани други петима при серийна стрелба на най-малко четири места в Аризона. Преследването на извършителя  е продължило няколко часа.

"За момента има шестима простреляни. Единият почина, а друг е в критично състояние", каза говорителят на полицията в Меса, предградие на Финикс.

Стрелецът е бил парализиран с електрошоков пистолет "тейзър" и се е предал. Сстана ясно още, че той е бил избягал с крадена кола. Полицията е имала неговото описание, както и това на колата. Мъжът е открит и задържан в частен дом. Предполага се, че именно той е виновен за всички стрелби.

"Заподозреният бе показан по телевизията с белезници на ръцете и облечен с бял гащеризон, покриващ цялото му тяло, така че да се запазят всички следи от ДНК, които може да се намират върху него. Преди да бъде заловен, той бе издирван в продължение на пет часа от специални агенти на полицията. Той е бял, на около 40 години, с татуировки по шията и лицето, които според местния тв канал 12 News TV символизирали превъзходството на бялата раса.

Първата стрелба е извършена в мотел, където са простреляни трима души. Един от тях е загинал от раните си, а две ранени жени са хоспитализирани. Друг мъж е пострадал, след като стрелецът е използвал оръжието си близо до ресторант, откъдето откраднал кола. Една от ранените жертви е в критично състояние.

"Не знаем какво е станало при първата стрелба. Не знаем дали е имало някаква свада", посочва говорителят на полицията Флорес и добавя, че разследващите смятат, че извършителят е познавал първата жертва.

#стрелец #Аризона #престрелка #заловен #меса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »