Няма пострадали българи при нападението в Тунис

Няма пострадали българи при нападението в Тунис
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Категорично няма информация българи да са пострадали при нападението в Тунис. Това заяви говорителят на Министерството на външните работи Бетина Жотева, съобава агенция „Фокус”.

„Много е противоречива информацията колко са загиналите и ранените. В постоянна връзка е нашият ситуационен център с нашето посолство в Тунис. Тоест имаме постоянна информация. Когато окончателно стане ясен броят на жертвите и какви граждани са ще ви информираме”, обясни Жотева.

По-рано терористи откриха стрелба до музея "Бардо", близо до парламента в Тунис. При атаката загинаха 8 души, седем от които чужденци. Един от туристите, загинали при атаката на екстремистите, е гражданин на Испания, съобщава вестник Vanguardia, позовавайки се на различни източници. Официално потвърждение на информация няма нито от външното министерство на Испания, нито от испанското посолство в Тунис.

По непотвърдена информация двама от нападателите са взели заложници в сградата на музея. По време на кървавото нападение е имало заседание на няколко парламентарни комисии. Всички депутати са получили предупреждение да се съберат в една от залите на парламента.

#Тунис #пострадали #булгари #Атака #стрелба #стрелби #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници