ЕК одобри програмата за конкурентоспособност

ЕК одобри програмата за конкурентоспособност
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия одобри Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” за периода 2014-2020 година, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Общият бюджет на програмата е в размер на 1,39 млрд. евро. Финансирането от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) е близо 1,18 млрд. евро, а националното съфинансиране се равнява на 209 млн. евро.

Основната цел на Програмата е постигане на динамична и конкурентоспособна икономика чрез развитие на иновациите, предприемачеството, капацитета за растеж на малките и средни предприятия (МСП), енергийната и ресурсната ефективност на предприятията.

Основните очаквани резултати от изпълнението на ОПИК са да бъдат подпомогнати повече от 9 000 предприятия чрез безвъзмездни средства и финансови инструменти, да се мобилизират повече от 1 млрд. евро частни инвестиции, да се увеличи делът на иновативните предприятия, да се увеличи производителността на МСП и да се допринесе за намаляването на енергийната интензивност на икономиката.

#Европейската комисия #програма #конкурентоспособност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »