Иван Костов: Извън политиката се чувствам много добре

Иван Костов: Извън политиката се чувствам много добре
A A+ A++ A

„Сгреших, че не напуснах политиката още през 2001 г.”, каза пред Нова тв бившият премиер и председател на ДСБ Иван Костов. Според него политиката му е отнела много хубави години с дъщерите му. Сега гледа да навакса, като използва всяка възможност да е с внуците си.

"Съжалявам, защото можех много да направя за семейството си и трябваше по-рано да се върна като преподавател, за да предавам това, което съм научил на студентите", каза бившият политик, сега ръководител на лаборатория за анализ на риска в Нов български университет. По думите му, това занимание е невероятно удоволствие, а студентите никак не са това, за което се опитват да ги представят.

Макар да е навършил години за пенсия, не смята да се откаже от работата си със студентите.

„Професията на политика не е желана професия и това снижава качеството ѝ. Много хора, които имат способности и качества не отиват в политиката. Чувството за това да изпълниш обществен дълг се разпространява все по-рядко", разсъждава отстрани за доскорошното си битие Костов.

По злободневните теми той разказа, че семейството му е обирано повече от 8 пъти. „Взимали са пари, вещи, каквото са могли. Най-много съжалявам, че крадци откраднаха записките ми за икономическото стабилизирането на страната, които бяха в лаптопа ми”, каза бившият премиер.

На въпрос за личните му взаимоотношения със затворената КТБ Иван Костов посочи, че съпругата му е имала 125 000 лева в тази банка и си ги е получила, а дъщеря му е имала контакти с друг бизнес на Цветан Василев, но той не вижда нищо нередно в това.

„Фалитът на КТБ създаде изключително сериозен риск за финансовата система на страната, няма значение кой го направи, но това е така”, категоричен е Костов.

Запитан за личните му авоари, отговори: „Получавам достатъчно добър доход от Лабораторията, имам и пенсия, но не навлизайте в личното ми пространство”.

Според него, политиката в България е „неблагодарна и непрестижна” дейност и това отблъсква хора, които биха се справили по-добре от сега намиращите се в елита на управление.




#Иван Костов #лаборатория #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници