60 000 остават без ток, издирват човек пети ден

60 000 остават без ток, издирват човек пети ден
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пети ден издирват човек от кърджалийското село Ненково. 400 населени места продължават да са без ток, без пътища и телефони - това е равносметката  изпод дълбоките преспи в Родопите, а лошата новина е, че утре там се очаква нов сняг.

В областите Кърджали, Смолян и части от Хасково близо 60 000 домакинства ще останат без ток още доста време, защото възстановяването на кабелите е бавно. Хората все още разчитат на държавата, а на някои места събират пари, за да платят за техниката.

Все още има населени места, до които няма достъп след обилния снеговалеж в Южна България. Продължава работата и по възстановяването на електричеството в най-засегнатите райони, съобщава БНТ.

Нивата на язовирите и реките в Пазарджишка област постоянно се наблюдават заради очакваното им повишаване след снеготопенето. Засега няма основания за тревога. Повишени са малко речните нива, но това също е нормално.

Няколко високопланински села в Смолянска община продължават да са в снежен капан. Военна техника се включи в проправянето на пътища. Пътят Кърджали-Ардино беше отворен за движение на всички видове превозни средства. Обстановката във област Велинград се нормализира. 11 населени места продължават да са без ток. Днес аварийните екипи ще се опитат да възстановят захранването в село Пашови и местността Куртово.

Най-сериозни поражения върху електропреносната мрежа има в селата южно от Юндола. Все още няма информация кога на тези места ще има ток. Късно снощи почистващите екипи успяха да стигнат до блокираното село Бозьово. Там преспите са над три метра. Днес продължава разчистването и разширяването на пътищата във високите планински части.


#сняг #ток #Родопите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »