Станишев: Отказът от АЕЦ „Белене“ е фатален за България

Станишев: Отказът от АЕЦ „Белене“ е фатален за България
Лидерът на БСП Сергей Станишев определи решението на кабинета да бъде прекратен строежът на АЕЦ „Белене“ като „едно от фаталните за България“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи решението на кабинета да бъде прекратен строежът на АЕЦ „Белене“ като „едно от фаталните за България“.

„Решението на правителството за АЕЦ „Белене“ е едно от фаталните решения за това правителство - за България, за българските данъкоплатци и за българската атомна енергетика“, каза Станишев, цитиран от БГНЕС.

„В крайна сметка цената за това безотговорно решение ще платят българските данъкоплатци с по-високи цени на електроенергията“, посочи Станишев.

„Русия очевидно е защитила своите интереси, но къде е българският интерес?“, запита той.

„Публична тайна е, че токът, произвеждан от атомните електроцентрали, е много по-евтин, а атомните централи са собствен източник на енергия. Този проект беше добре замислен, икономически обоснован и отговаряше на българския интерес“, заяви червеният лидер. „Поставено е под сериозен риск бъдещето на българската атомна енергетика и нейното унищожаване започна от ангажимента за затваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй“, каза Станишев. Според него България ще бъде изправена пред нуждата от внос на ток.

#АЕЦ „Белене“ #лидер на БСП #Станишев #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"