Над 800 населени места в страната продължават да са без ток

Над 800 населени места в страната продължават да са без ток
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 800 населени места в страната са без ток. Бедствено положение е обявено в областите Смолян и Кърджали, в общините Гълъбово, Велинград, Батак, Якоруда, Лъки, Сърница, Минерални бани.

Това съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков и допълни. Няма информация за бедстващи хора, които да са с опасност за живота.

Той обяви, че се работи активно с всички мобилни оператори на територията на цялата страна и поетапно е започнало включването на клетките им.

"Съдействаме и в най-малките населени места да не остават хора без храна и лекарства", каза още Вучков.

Директорът на пожарната  комисар Николай Николов съобщи, че има сигнали за две паднали къщи във Видинско. За щастие няма жертви.

Междувременно министърът на енергетиката Теменужка Петкова обяви на брифинг в Централното диспечерско управление (ЦДУ), че ситуацията е усложнена, но екипите са на място. 

Тя посочи, че всичко онова, което е необходимо да се прави от държавата, се прави.

„Условията, при които се работи, са изключително тежки. Добре работим в синхрон с електроразпределителните предприятия. Всички трябва да проявим разбиране, тъй като метеорологичната ситуация е усложнена. 6 подстанции са изключени аварийно. Екипите на ЕСО работят отлично", уточни Петкова.

#ток #сняг #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници