Граждански протест преди делото за смъртта на 4-годишния Паоло

Граждански протест преди делото за смъртта на 4-годишния Паоло
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Граждански протест бе проведен преди да започне делото за смъртта на 4-годишния Паоло от Стара Загора. Още вчера (4 март) старозагорци заявиха, че ще подкрепят родителите на убитото дете.

"Всички искаме справедливост и адекватни закони. Очакваме бърза и ефективна присъда, за убиеца на Паоло, защото тяхната кауза е и наша", казват хората, дошли пред Съдебната палата цитирани от БГНЕС.

Майката на детето също е пред Съдебната палата в града под тепетата. Красимира Иванова обяви, че иска 10 години затвор за Георги Сапунджиев прегазил на пешеходната зона и убил с колата си малкия Паоло.

Родителите на Паоло оспорват незаконосъобразното признаване на подсъдимия Сапунджиев за невинен в това деянието да е извършено на пешеходна пътека и искат въззивната инстанция да отмени присъдата в тази и част и да признае Сапунджиев за виновен по първоначално повдигнатото му обвинение.

Подсъдимият Георги Сапунджиев също обжалва присъдата си. Окръжният съд в Стара Загора го присъди 3 години и 4 месеца в затворническо общежитие при първоначален общ режим. Съдът го лиши от право да шофира 5 години и да плати разноските по делото в размер на 10 000 лв.

#Паоло #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници