Металурзите продължават протестите

Металурзите продължават протестите
От КТ „Подкрепа“ посочиха, че търпението, което Борисов им препоръча, ще трае до петък. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Продължават протестите на металурзите от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали.

Работниците ще блокират пътя за Хасково в един от най-натоварените часове на деня - между 9.30 и 10.30 ч., предаде БГНЕС.

Във вторник, след като металурзите в Кърджали не получиха от премиера Бойко Борисов обнадеждаващо решение за заплатите си и за бъдещето на завода, синдикалните лидери обявиха намерение за засилени протести и масови блокади на изходите на града, както и на възлови кръстовища.

Борисов и придружаващият го енергиен министър Делян Добрев си тръгнаха от завода в 14 ч., металурзите продължиха протеста си пред администрацията, а синдикатите се събраха на съвещание.

В Кърджали пристигна и президентът на КНСБ Пламен Димитров, който свика местните ръководители на синдиката.

Регионалният председател Ваня Караколева подчерта, че протестите ще продължат до изплащането на заплатите на работниците „независимо откъде ще се намерят парите за тях“.

Блокада ще има и на 28 март на пътя край ОЦК, но след това ще призова всички федерации на КНСБ и цялото гражданство на масирани протести, дотук бяхме с локалните бунтове всеки ден пред завода, категорична беше тя.

От КТ „Подкрепа“ посочиха, че търпението, което Борисов им препоръча, ще трае до петък. В понеделник синдикалните членове ще вземат решение за по-нататъшните си действия.

„Ако и в петък нямаме заплати, вероятно ще има масово напускане на работа. Търпението ни е на предела си, цял месец протести, а джобовете ни пак са празни. Хората се умориха, не е ясно дали ще имат сили за нови протести“, посочи вчера заводският председател на синдиката Анни Георгиев.

#Анни Георгиев #КТ „Подкрепа“ #Пламен Димитров #Оловно-цинковия комбинат #ОЦК #металурзи #протести #Кърджали #Хасково #Бойко Борисов #премиер #Делян Добрев #енергиен министър #Ваня Караколева #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »