Имаше покупко-продажбата на цели парламентарни групи, смята Енчев

Имаше покупко-продажбата на цели парламентарни групи, смята Енчев
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Станахме свидетели на покупко-продажбата на цели парламентарни групи и на първо място на ПГ на ДПС. Това заяви независимият депутат Велизар Енчев от трибуната на парламента.

По думите му групата на ДПС, която преди година е забила нож на коалиционния си партньор БСП, сега е забила нов на българската нация.

"Не мога да повярвам, че ДПС, които отразяват интересите на едни от най-бедните - българските мюсюлмани, ще ги предаде, но познах, предадохте избирателите си и нацията", обърна се депутатът към ДПС. Той бе категоричен, че АБВ пък е изневерило на азбучната истина, че в политиката моралът трябва да бъде на първо място.

Той постави и въпроса дали Реформаторския блок е попитал десните си избиратели дали подкрепят такова гласуване.
„Министър-председателят Бойко Борисов отсъства, заради него бяха тези 16 млрд. лева, заради неговата президентска кандидатура“, каза още Велизар Енчев.

Преди него Мая Манолова също направи изказване, като посочи, че така и не се е разбрало кои са 4-те банки. "На българските граждани не им остава нищо друго освен да плащат през следващите 30 години, но и да следят как се разходват тези средства", посочи Манолова.

Тя призова държавния глава Росен Плевнелиев да наложи вето както е направил преди една година на дълг от 1 млрд. По думите й президентът сега има 16 пъти повече основания да предприеме тази стъпка.

"В заема няма инвестиции, прозрачност и икономически растеж. Ако не се наложи вето от президента БСП ще се обърне към Конституционния съд, има достатъчно нарушения от страна на Горанов и от страна на парламента за това", добави Манолова.

#Велизар Енчев #парламентарни групи #дълг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай