Илко Семерджиев: Защо министър Москов мълчи за ВМА?

Илко Семерджиев: Защо министър Москов мълчи за ВМА?
Илко Семерджиев. Снимка БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването, както и министърът на отбраната, би следвало да носят и политическа, и административна отговорност за това, което се случва в техните системи. Ние чухме, че министърът на здравеопазването, който е един от най-приказливите в това правителство, нямало да взема отношение, въпреки че неговата агенция "Медицински одит" също има доклад по случая. Това заяви лидерът на "Десните", д-р Илко Семерджиев, бивш министър на здравеопазването, пред БНР.

„На практика, казусът ВМА за мен не е водещ. За мен е водеща ситуацията, в която едно политическо лице, едно ведомство отказва да направи необходимото, когато има криза в сектора. Второто, което бих подчертал, което е много сериозно... Не сте забравили, когато преди не повече от месец, министър Москов каза, че ще гони болничните шашкъни, но вчера чухме, че ще мълчи по въпроса. Това е притеснително. Иначе не бива да се обвинява който и да е или да се сатанизира, преди да са си свършили работата компетентните органи“, категоричен би д-р Семерджиев.

Той подчерта, че откакто е въведено здравното осигуряване, от 15 години, няма ръст в извънболничния сектор с повече от 5 до десет процента, докато в болничния сектор е със стотици проценти.

#д-р Илко Семерджиев #Семерджиев #ВМА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници