Бойко Борисов свали доверието си от ген. Тонев

Бойко Борисов свали доверието си от ген. Тонев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов е свалил подкрепата си от председателя на здравната комисия в Народното събрание ген. Стоян Тонев и e поискал той да напусне всички постове, които заема като част от ГЕРБ, предаде bTV, цитирайки свои източници.

Преди дни одит на Министерство на отбраната установи злоупотреби за милиони в клиниката по дерматология на ВМА по времето, когато Тонев е бил директор на болницата. Реакцията на Борисов е провокирана и от разследването на bTV „Необяснимо бездействие”, излъчено в неделя.

Междувременно, от ГЕРБ съобщиха, че Тонев е сезирал главния прокурор и председателя на Сметната палата с искането за пълни проверки във ВМА.

По-рано в понеделник Тонев бе изслушан от изпълнителната комисия на ГЕРБ. Срещата бе по желание на Тонев, във връзка с предаването на bTV.

Стоян Тонев е депутат от ГЕРБ и заместник-кмет на Столична община по въпросите на здравеопазването. Той беше пенсиониран през ноември 2013 г. като директор на Военномедицинска академия (ВМА) заради навършването на пределна възраст за заеманото звание.

#Стоян Тонев #Бойко Борисов #ВМА #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници