Ски инструктори на Витоша настояват за нова инфраструктура

Ски инструктори на Витоша настояват за нова инфраструктура
A A+ A++ A

Витошките ски и сноуборд инструктори скочиха срещу остарялата инфраструктура на Витоша. В гневно писмо до медиите те обвиняват управляващите в немарливост, заради която обучават децата в лоши и опасни условия.

"Ние, долуподписаните законни представители на всички основни училища в сферата на зимните спортове на Витоша, за пореден път отговорно и еднозначно изказваме възмущението си от нехайството, с което управляващите за поредна година толерират наличието на морално остаряла техника и спортна инфраструктура от минали векове", пишат протестиращите.

"С какво отговорност към бъдещето на нашите деца и международния имидж на държавата правителството продължава да не стимулира и развива ползването на уникалните ни природни дадености непосредствена близост до столицата на една европейска държава?

Питаме властимащите – кой в условията на днешната икономическа криза, финансов недоимък, масова безработица и застаряване на населението ще поеме отговорността, че инфраструктурата на любимата на всички софиянци Витоша е застинала в предишни векове?

Призоваваме на този проблем да се погледни прагматично и държавнически – проектирайки успешното регионално развитие върху напредъка на цялата държава", заявяват инструкторите.


#Витоша #инструктори #ски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници