Отново блокади в Кърджали

Отново блокади в Кърджали
От КНСБ са категорични, че много хора напускат комбината, за да могат да се регистрират в бюрото по труда и да получават поне някакви пари, с които да живеят. Снимка: DarikNews
A A+ A++ A

С едночасова пътна блокада работниците от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали ще протестират с искане да получат заплатите си.

Блокадата на една от пътните артерии – от Кърджали към Хасково – започна в понеделник и продължи едва 30 минути, но протестиращите са се заканили всеки ден да удължават затварянето на пътя с нов половин час. Протестите ще продължат, докато работниците не видят парите по сметките си, предаде Дарик радио.

Въпреки че социалният министър Тотю Младенов посети протестиращите металурзи в Кърджали, а във вторник се очаква и посещението на премиера Бойко Борисов, протестите няма да спрат, докато заплатите на работниците не пристигнат в банковите им сметки.

Според Иванка Караколева от КНСБ, ако Валентин Захариев няма пари за възнаграждения, той трябва да обяви несъстоятелност.

„Но той не прекратява трудовите договори, за да си свърши някакви пъклени планове, които явно му се въртят в главата и едва ли ние сме ги разгадали. Работят само тези, които поддържат онези съоръжения, които са много важни и могат да доведат дори до екологична катастрофа, ако, не дай Боже, нещо стане. Но на кого се върши работа? Работникът е заложник в момента“, коментира Караколева.

От КНСБ са категорични, че много хора напускат комбината, за да могат да се регистрират в бюрото по труда и да получават поне някакви пари, с които да живеят.

Срещу собственика на комбината Валентин Захариев бе образувана прокурорска проверка.

#Кърджали #ОЦК #Оловно-цинковия комбинат #Валентин Захариев #Тотю Младенов #социален министър #Бойко Борисов #премиер #Иванка Караколева #КНСБ #бюрото по труда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"