Липсват 6 страници от тефчерчето на Златанов

Липсват 6 страници от тефчерчето на Златанов
A A+ A++ A

Има липсващи страници от скандалното тефчерче на Филип Златанов, заяви в предаването "ДикOFF" бившият председател на Комисията за конфликт на интереси. Според него отказът му да стане защитен свидетел срещу бившите управляващи е довел до делото и присъдата срещу него.

В края на миналата година Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 3 години и половина затвор за бившия депутат от ГЕРБ.

Филип Златанов проговори пред Нова тв, заедно с адвокатите си Савова и Манов. За началото на съдебната сага срещу него той разказа:

"На 9 юли 2013 г. влязоха следователи от Сoфийска градска прокуратура, показаха заповед за обиск, иззеха тефтерите ми, които не съм крил никога. По-късно отидоха в апартамента на моите родители, без предупреждение. От всичко взето най-много им харесаха тефтерите".

За скандалния документ обаче той е категоричен: "Този тефтер не представлява единен текст, а са отделни записки".

Според защитничката му адвокат Савова важно нещо са липсващите страници. Този факт никъде не е отразен в протоколите, посочи тя. "Този тефтер някой го взима, после никой не го вижда, и после се появява на една пресконференция с отбрани текстове и липсващи страници. Съдът не може да накара прокуратурата да ги даде", обобщи адвокат Савова.

Подзащитният й обясни: "Тези прословути тефтери си стоят там на бюрото ми, откакто ме назначиха, не виждам нищо нередно в тях. Не мога да кажа какво е имало в тези липсващи 6 страници. 90% от това, което идваше при нас бяха клюки, много е трудно да откриеш истината от клюките".

"Предложиха ми да съм защитен свидетел, направи го Петьо Еврото. Но аз му заявих, че нямам какво да им кажа. Сега нямам охрана, от какво да се крия? Изкараха ме най-големият престъпник", каза бившият шеф на комисия.

Присъдата ми не е за тефтерите, а за две преписки, че не съм уведомил прокуратурата. Вече не мога да кажа нито какво липсва, нито какво и дали е манипулирано нещо от тефтерите, допълни той.

"Никога не съм говорил с Цветанов и Борисов. Не съм говорил с Пеевски", твърди Златанов. За разпечатките, представени в съда обяснението му е: "На слайдовете в прокуратурата е 10, а на разшифровката на това място е питанка. Наистина пише "Да се съгласува с И.Ф. и Д.П.", но никога нищо не съм съгласувал с тях".#присъда #Филип Златанов #тефтерче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай