Лазаров: Никога няма да си подам оставката заради атаки

Лазаров: Никога няма да си подам оставката заради атаки
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Никога няма да си подам оставката заради атаки. Ако съм извършил нарушение, готов съм да си тръгна веднага". Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отговори на обвиненията на председателя на вътрешната комисия в парламента ген. Атанас Атанасов в ефира на Би Ти Ви.

По-рано ген. Атанасов заяви, че Лазаров е „некомпетентен“ и че относно случая „Лясковец“ е „недопустимо всеки служител на МВР да подлежи на дисциплинарно уволнение след несправяне с работата си, а главният секретар – не.

От своя страна Лазаров посочи, че във вътрешното ведомство са правени няколко проверки по случая „Лясковец". „Въпросът е има ли установено нарушение от страна на главния секретар. Всички законови и подзаконови нормативни актове са спазени и няма никакво нарушение", посочи Лазаров.

Главният секретар се защити още, като уточни, че се е явил на заседанието на вътрешната комисия вчера (3 февруари). "Явил съм се във вътрешната комисия, защото парламентаризмът е в основата на държавата. Първо има решение на Конституционния съд, с което депутатите имат достъп до служебна тайна, но не и до следствена тайна. Тук има юридически казус. Освен извършеното убийство по този случай, за което се води дело, се проверяват всички действия на действащите лица в този случай. Има много точна хипотеза в чл. 198 и 360 в НК, които определят предмета на следствената тайна и не съм аз човекът, който да ги нарушавам“, категоричен е Лазаров.

Що се отнася до обвиненията, че по време на протестите срещу кабинета „Орешарски“ е имало подслушване от страна на МВР, Лазаров заяви, че не знае за подобно нарушение.

„Ако някой си е позволил да подслушва протестите 300 дни, ще понесе цялата строгост на закона. Това е недопустимо, но аз лично нямам такава информация", добави той.

#Светлозар Лазаров #ген. Атанас Атанасов #Лясковец #обвинения #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници