Вещомания по български: 60 на сто от семействата не знаят какво притежават у дома

Вещомания по български: 60 на сто от семействата не знаят какво притежават у дома
A A+ A++ A

В домовете на средностатистическо българско семейство могат да бъдат открити неизползваеми предмети на стойност от 300 до 1000 лева, показва изследване на виртуалната общност за онлайн пазаруване.

Някои хора обичат да колекционират различни предмети, други стават колекционери без да го искат и дори без да го знаят. Оказва се, че

60 на сто от семействата дори не знаят, че притежават дадено нещо

докато не го изровят от някой забравен шкаф.

Едва 10 процента никога не купуват неща, които не ползват, а останалите 30 на сто правят редовна инспекция, с цел освобождаване от ненужните вещи.

Все пак, някои хора умеят да се привързват към вещите си и това тяхно умение превръща дома им в неизчерпаем източник на добрезабравени „нови” неща, които все някога биха могли да влязат в употреба.

Сред най-забавните и странни вещи, открити в домове, са

338 празни кутии от маркови парфюми

Притежателят на тази скромна колекция е едва на 26 години. Никога не си е давал сметка, че има увлечение към кутиите, до момента, в който мястото в жилището не принудило дамата да подреди колекцията си, запълвайки една цяла стена.

Така се е получил и своеобразния ароматен тапет, който придава особен стил на дома й. Макар и да не намира определен символ в хобито си, то определено говори, че госпожицата има нужда да изразява себе си и открито да показва стила си.

168 килограма плюшени играчки

Това количество е притежание на млада двойка, по настоящем семейство. За да изразят чувствата си, двамата са си разменяли пухкави играчки. Пренасяйки ги в новото си жилище, решили да ги премерят и по този начин са разбрали физическата мяра на тяхната любов.

Станиолена топка с диаметър 73 см е, на пръв поглед, нищо особено. Всеки би могъл да го направи. Малко по-трудно би се справил със задачата човек, ако трябва да изработи тази

топка от станиола на шоколад

Представяте ли си какво количество шоколад е необходимо? Собственикът на сребристото кълбо е почитател на шоколадовите изделия.

Започнал като на шега, но постепенно хобито му придобило  големи размери, а с това и желанието му да провери собствените си консуматорски способности.

#предмети #вещи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници