Силната буря в Северозападна България остави над 9000 души без ток

Силната буря в Северозападна България остави над 9000 души без ток
A A+ A++ A

Мощните ветрове в Северозападна България в петък вечер оставиха хиляди без ток. Към момента електрозахранването в община Радомир е възстановено, но остават 3 населени места без ток в общината - около 2500 души са на тъмно. Това съобщават от ЧЕЗ.

В Кюстендилска област напълно е възстановено подаването на ток в община Трекляно, но 1 800 жители на община Кюстендил стоят без електричество.

Все още без електрозахранване са 6000 хиляди клиенти от 19 населени места в община Берковица. В община Вършец все още се работи за възстановяване на захранването на 2000 абоната от 9 населени места. В община Чипровци бе възстановено подаването на ток за половината от пострадалите населени места, но все още 1100 клиенти от 4 населени места остават без ток. В Община Георги Дамяново 1900 клиенти са с нарушено електрозахранване.

До 13 часа в събота е възстановено електроподаването на 17 населени места в община Трекляно, 14 населени места в община Радомир и 4 в община Чипровци. 

В София е възстановено захранването във вилна зона Симеоново. Продължава работата по възстановяване на подаването на ток в района на парк Витоша и село Иваняне.

#ток #ЧЕЗ #електрозахранване #Вършец #вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници