Борисов: Ще има промяна при отдаването на концесии

Борисов: Ще има промяна при отдаването на концесии
Борисов посочи, че има концесии от 2000-2001-2002 г., които са дадени и до момента няма никакви плащания. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще има промяна при отдаването на концесии, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът се срещна с миньорите в Мадан, предаде агенция „Фокус”. Борисов бе придружаван от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, кметовете на Мадан и Смолян, както и депутати от област Смолян.

Борисов посочи, че има концесии от 2000-2001-2002 г., които са дадени и до момента няма никакви плащания.

„Иван Костов раздаде навремето предприятията на толкова много хора и от него трябва да се търси отговорност”, посочи премиерът.

„На кое по-напред да се направи ревизия – на „Кремиковци” ли, „Цанков камък” ли, „Белене” ли?. От 22 години насам е имало грабежи”, каза той, запитан защо не е направена досега ревизия на „Горубсо-Мадан”.

На въпрос дали ще бъдат дадени ръководството и предприятието на прокуратурата, Борисов каза, че прокуратурата по закон може да се самосезира и ако иска може да го направи.

Премиерът посочи още, че след като е видял как страдат хората в Мадан е решил, че ще направи всичко възможно, за да им помогне. Имало и вариант да се изплатят заплатите от Банката за развитие, но това нямало да бъде правилно, защото всяко предприятие, изпаднало в подобно положение, ще разчита на това.

Има уверение от банките, че по сметките на работниците са преведени заплати в размер на 1.2 млн. лева, каза още Борисов.

„Помогнахме на хората, защото нямат друга алтернатива в Мадан, няма какво да работят и с какво да изхранват семействата си”, подчерта премиерът.

Той добави, че не е било негова работа да се намесва в разрешаването на проблема, тъй като става въпрос за частна компания, но впоследствие е видял, че трябва да се намеси.

Министър Делян Добрев заяви, че е бил най-притеснен от това, че след изтичане на 30-дневния срок е трябвало да се отнеме концесията и хората да останат без работа, а днес вече им се превеждат парите и имат работа.

#Бойко Борисов #министър-председател #премиер #Горубсо-Мадан #Мадан #Смолян #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Кремиковци #Цанков камък #Белене #Банката за развитие #концесии #Иван Костов #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници