Синдикати: Държавата да си събере парите от Захариев!

Синдикати: Държавата да си събере парите от Захариев!
Тренчев заяви, че лично е помолил в петък премиера да се намеси в преговорите. Снимка: Actualno.com
A A+ A++ A

Синдикатите настояват държавата „да намери форма и начин” да си събере парите, които й дължи бившият концесионер на „Горубсо-Мадан” Валентин Захариев.

„Настояваме държавата да намери форма и начин да си събере парите от Валентин Захариев, защото той й дължи над 200 000 лева от „Кремиковци” и за това има дела, заяви пред агенция „Фокус” президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев.

„Ние няма да се откажем от желанието си по всякакъв възможен начин да се потърси отговорност на Валентин Захариев, тъй като каквото е хванал, всичко е разсипал. Такива хора просто нямат място в българския бизнес”, подчерта Тренчев.

По думите му хората искат да работят и да получават възнаграждения за труда си и се надяват, че с подписаното споразумение и новия собственик проблемът в „Горубсо-Мадан” ще бъде решен. Миньорите са готови да започнат работа веднага след като си получат заплатите, добави той.

От синдиката се надяват новият Николай Вълканов собственик да инвестира в добрите условия на труд, тъй като не е имало ботуши, работно облекло, лампи и т.н., каза още Тренчев.

Синдикалистите от КТ „Подкрепа” са следили внимателно процеса и в мините, където Вълканов е работил, заплатите не са забавяни, добивите са доста по-големи, макар че като процентно съдържание „Горубсо-Мадан” не отстъпва на другите мини в страната, уточни той.

Според него синдикатите се надяват още да бъде създадена една много по-добра организация на работния процес и нещата да се успокоят.

Представители на синдиката са на място в Мадан. Константин Тренчев е категоричен, че намесата на премиера Бойко Борисов е била необходима. Всички е трябвало да разберат, че такива преговори не могат да текат дълго време на фона на невероятната трагедия в този район.

Тренчев заяви, че лично е помолил в петък премиера да се намеси в преговорите. Двамата са разговаряли за това, че преговорите вървят трудно и е необходимо премиерът да се намери със своя авторитет, за да се намери по-бързо решение като обърне внимание на всички ангажирани страни, че нещата са изключително тежки и това е общ проблем за държавата.

#Валентин Захариев #Горубсо-Мадан #Константин Тренчев #синдикат #КТ „Подкрепа” #Кремиковци #миньори #Мадан #Бойко Борисов #премиер #Николай Вълканов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници