Повдигнаха обвинения на 7 участници във "варненската група"

Повдигнаха обвинения на 7 участници във "варненската група"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от общо деветима участници във варненската престъпна група, създадена с цел убийства, телесни повреди и принуда. 

Предстои да бъдат привлечени и другите двама, които в момента изтърпяват наказания „лишаване от свобода“ по други дела. На двама от групата обвиненията са повдигнати задочно, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Според МВР тази престъпна група е отговорна за две от показните убийства станали в страната ни. Става въпрос за убийството на Борислав Манджуков на 24 март 2014 г. и това на строителния предприемач Митко Дамянов и неговата съпруга.

Задочни обвинения са повдигнати на ръководителя на групата Радослав Калчев и на Недялко Цветков, които до момента са в неизвестност и се издирват.

Обвинени като участници в престъпната структура са Николай Илиев, Галин Мирчев, Николай Тошев, Мирослав Михалев и Деян Михалев. Предстои да бъдат повдигнати обвинения на Петър Благоев и Христо Георгиев, които са в затвора.

Николай Илиев бе задържан на 21 януари 2015 г. На 24 януари 2015 г. Специализираният наказателен съд наложи на Илиев мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Делото по мярката му за неотклонение на втора инстанция е насрочено за 3 февруари.

 

#Повдигнаха #обвинения #участници #Варненска #група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници