32 месеца в американски затвор за българин източвал банкомати

32 месеца в американски затвор за българин източвал банкомати
Според обвинението той участвал в конспирация заедно с други български граждани в САЩ и чужбина. Снимка: dariknews
A A+ A++ A

Българин бе осъден да прекара 32 месеца във федерален затвор за участие в международна схема за източване на дебитни и кредитни карти.

В допълнение 29-годишния Христо Костов получи още две години условно, както и да върне 47 495 долара, съобщава вестник "Балтимор сън", цитиран от bTV.

Според обвинението той участвал в конспирация заедно с други български граждани в САЩ и чужбина.

Те използвали скимиращи устройства, внесени от България, и миниатюрни камери за кражба на потребителска информация на различни места в щата Мериленд.

След това изпращали информацията по имейл до съучастници в България. С откраднатите данни кодирали фалшиви банкови карти.

В началото на март друг български гражданин – 32-годишният Иво Светозаров Дамянов, бе осъден на 75 месеца федерален затвор и да върне 442 169 долара, откраднати от чужди сметки с фалшиви карти през 2010 и 2011 г.

Трети обвиняем по делото – Христо Димитров Костов, все още се издирва. По свързано със случая дело друг български гражданин – Стойчо Лазаров, се призна за виновен в съучастие по обвинението за кражба на самоличност и банкова измама и ще бъде осъден на 10 август.

#САЩ #България #Мериленд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници