Новата "Мис Вселена" е колумбийка

Новата "Мис Вселена" е колумбийка
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Колумбийка грабна короната на международния конкурс за красота "Мис Вселена". Красавицата пребори конкуренцията на дами от още 87 страни, за да получи короната. 22-годишната Паулина Вега беше коронясана на бляскава церемония в Маями. 

Победителката получи короната, която струва 300 000 долара, от ръцете на "Мис Вселена 2013" – венецуелката Габриела Айлер. Короната е украсена със сини сапфири и повече от 300 малки диаманти.

Нейни подгласнички станаха Мис Съединени щати Ниа Санчез и Мис Украйна Диана Харкуша.

Вега учи бизнес администрация и предварителните етапи за "Мис Вселена" са първите конкурси за красота, на които се явява. По думите й това ще е и последното такова състезание за нея и тя ще се върне към лекциите. 

Победителката има трима братя и четири сестри, дядо й е бил известен оперен певец, обича да танцува.

Първият международен конкурс "Мис Вселена" е проведен през 1951 г. от известния производител на бански костюми – компанията Catalina Swimwear. Тогава за титлата „Мис Вселена" се борят момичета от 29 държави, като победителка е 18-годишната ученичка Арми Кусела от Финландия.

До 1972 г. конкурсът се провежда в Съединените щати. През 1973 г. за първи път е изнесен в Гърция. От 1996 г. правата върху конкурса по красота държи бизнесменът Доналд Тръмп.

#Мис Вселена #Колумбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »