Криминалистите търсят обяснение за пликове с пари в дома на Татяна

Криминалистите търсят обяснение за пликове с пари в дома на Татяна
A A+ A++ A

Пликове с пари, намерени в дома на убитата преди две седмици Татяна Стоянова, подадоха на разследващите следа, която може да ги отведе до причината за престъплението.

Оперативният екип проверява какъв е произходът на парите, открити в жилището след убийството, пише „24 часа”.

В апартамента на 33-годишната сътрудничка на пазарджишкия кмет са намерени няколко плика с пари на обща стойност 4500 лева. Единият от пликовете е с надпис „ Татяна”, на другия има само „Т”, на трети пише „1500 лв.”.

За разследващите е важно да се разбере дали източникът на тези средства е един или няколко.

Парите едва ли са от заплати, защото община Пазарджик превежда възнагражденията на служителите си по банков път, коментират пред изданието запознати с разследването. Ако са лични спестявания, събирани в продължителен период от време, Стоянова едва ли ще надписва пликовете с името си.

По-рано тази седмица говорителката на полицията в Пазарджик каза, че ще бъде свалена банковата тайна за сметките, които е имала убитата Татяна Стоянова. "Разследването ще бъде пълно и всеобхватно и ако свалянето на банковата тайна ще допринесе за това, ще го направим”, увери тя.

Татяна Стоянова беше убита на 12 януари пред гаража си в Пазарджик с пет куршума в главата и тялото. Заключението на балистичната експертиза, че по Татяна Стоянова е стреляно с преправен за бойни патрони газов пистолет го прави практически непроследим, коментират специалисти по балистика. Газовото оръжие е гладкоцевно и не оставя следи върху гилзите, както оръжията с нарезни цеви.


#пари #Татяна Стоянова #Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници